Feministiskt Initiativs lista till kommunfullmäktige (Simrishamn) innehåller flera nya namn

I Ystads Allehanda (14-03-05), under rubriken ”FI förnyar sig till fullmäktige” har Emma Lawesson pratat både med Hanna Dahl och Staffan Olzon, fjärde respektive sjunde plats på listan.

Hanna Dahl är distriktsläkare och helt ny i politiken.
– Jag har aldrig varit partipolitiskt aktiv, men det beror på att jag aldrig hittat hem förut. I FI är jag hemma. Jag vill verka för allt vad partiet står för. Det jag tycker om är att det finns en öppenhet för alla sakfrågor och att man låter medborgarna medverka, säger Hanna Dahl.

– Vården är viktig. Det är ju den jag kan som distriktsläkare. Men jag är också väldigt engagerad i äldreomsorgen. Jag tycker att man måste diskutera situationen för de äldre sjuka. Alla har rätt till ett liv medan man lever, men också till en värdig död.

76-årige Staffan Olzon är författare och regissör, har tidigare varit med i Folkpartiet och suttit i barn- och utbildningsnämnden.”
– Jag var inte alls nöjd med den politik som fördes. Jag blev egentligen avskräckt från kommunpolitiken. Det var så mycket låsta positioner och så många beslut som fattades utan förankring hos vanliga människor.

”Samtidigt tycker Staffan Olzon att det är viktigt att engagera sig i kommunpolitiken. Att det blev FI kändes självklart.”
– Jämställdhetsfrågan och kulturfrågan avgjorde. Jag är förtjust i att man vänt gubbväldet upp och ner. Det har varit lite väl mycket bastuöverenskommelser i alla läger. Jag gillar också att partiet ser kulturen som en viktig fråga. Kulturen går rakt igenom alla andra frågor och påverkar allt.

Läs hela artikeln!

osterlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotot, som är från F! Österlens årsmöte den 2 mars 2014, är taget av Julia Falkman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: