ALLA VILL VÄL HA JÄMSTÄLLDHET?

– Alla har hittills gått omkring och sagt att de vill ha jämställdhet. Det har funnits en föreställning om att i de här frågorna har vi konsensus, alla tycker det, alla vill ha ett samhälle som är fritt från diskriminering. Men det är inte enskilda människor som råkar enskilt illa ut vid enskilda tillfällen, vare sig det är våldtäkter eller för låga löner eller att man inte får komma till en anställning för att namnet vittnar om att man är född på andra sidan jordklotet.

–  Det är en fråga om strukturer, mönster av makt, som finns i samhället och dem måste vi synliggöra för att få upp de här frågorna som viktiga politiska frågor. För oss handlar det om att vi ser hur grundläggande kön är. Vi ser också hur det hänger ihop med klass, etnicitet, sexualitet, funktionalitet och upplever att alla de här maktfrågorna finns i en samtidighet och påverkar varandra. // Gudrun Schyman i Metro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: