Var med och rösta fram F! Skånes valplattform!

I skrivande stund är arbetet med att sammanställa F! Skånes valplattform i full gång. Vi vill ge alla en chans att påverka vilka frågor som ska vara prioriterade i valrörelsen och därför har du nu möjligheten att delta i en omröstning. Välj de tre områden som du vill att vi ska lyfta in i valplattformen till regionfullmäktige.

***

27 kommentarer på “Var med och rösta fram F! Skånes valplattform!

Add yours

 1. Hej!
  Jag kan instämma alla punkter ni har på programförslaget, men måste jag begränsa mig blir det de här tre.
  Härligt sätt att jobba på för att få delaktighet och dynamik i partiet!

 2. Hej,
  Jag valde tre som för mej ansågs vara viktiga. Dock måste jag påpeka att jag blev väldigt besviken då jag såg att de inte fanns någon programförslag vad gäller djurens situation på våra svenska gårdar och hur ni vill arbeta för att minska köttkonsumtionen.

  1. Hej Susana!
   Detta är bara en del av arbetet med politiken och att något inte finns med i omröstningen innebär inte att det inte kommer finnas med i det regionalpolitiska dokumentet eller plattformen. Tror du kommer bli gladare när du sen läser slutresultatet. Tack för att du engagerar dig! Bästa hälsningar // Jessica

  2. Hej Susanna! Det är en fråga som jag kommer att driva, vi är inte helt klara med valplattformen och frågor om landsbygd, miljö och klimat kommer att finnas med i slutplattformen. Regionalt kan vi göra en hel del men djurrätt är även en viktig fråga att driva nationellt och inte minst i EU-parlamentet.

 3. Alla som bor och vistas i Sverige skall ha tillgång till den svenska välfärden
  Hugo Johansson, Klippan

 4. Givet att barn och pensionärer ska få åka gratis i kollektivtrafiken tycker jag. Men F! likt andra partier glömmer bort studenter som är en viktig grupp med oftast väldigt taskig ekonomi.

  1. Vi kommer driva frågan om jämlikhet då det gäller avgifter i kollektivtrafiken och på sikt vill vi ju ha en avgiftsfri kollektivtrafik. Men vi får ta ett ssteg i taget. Studentrabatt för kollektivtrafik är givetvis både rimligt och viktigt!

 5. Att personer med svåra självskadebeteenden blir inlåsta på rättspsyk är enormt kontraproduktivt. Jag hoppas verkligen ni lyfter den här frågan, jag vet många som far illa av detta inhumana bemötande. Det är vi och vårt samhälle som skapar dessa problem, tills vi utvecklat vår utopi måste vi värna om de som inte pallar med patriarkatet, kapitalismen och individualismen. Istället för att spärra in och spara in måste det utvecklas ordentliga rehabiliteringsprogram!

  1. Håller helt med dej, Skåne har riktigt dålig stöd till unga med självskadebeteende, det vet jag som kurator bl.a. Du har helt rätt i att vi måste ligga på och kräva både anpassade resurser och hänsyn till barnkonventionen och MR!

  2. Hej Hugo! Det här är en fråga som engagerar mej mycket och som jag definitivt kommer driva. Det handlar om mänskliga rättigheter som berövas de allra ”svagaste” i samhället (de personer som drabbas är i själva verket kanske är samhällets starkaste, som överlever detta; med svag menar jag att det handlar om personer som verkligen är i behov av stöd och hjälp, men istället drabbas de av bestraffningar).

   1. Hoppsan, jag var inloggad som mitt jobb. Ber om ursäkt för detta. Det var alltså jag som skrev inlägget ovan.

  1. Hej Agneta! Glädjande att du tycker vår politik är så viktig! Vi, som har skrivit dokumentet, tycker förstås också att alla frågorna är viktiga och vi kommer att arbeta för att alla ska förverkligas. Omröstningen är till för att ta reda på vad alla medlemmar och sympatisörer, som inte har varit med och skrivit, tycker är de allra viktigaste frågorna för oss att driva.

   1. Hoppsan, jag var inloggad som mitt jobb. Ber om ursäkt för detta. Det var alltså jag som skrev inlägget ovan.

 6. Hej, jag tycker att det saknades förslag på hur Fi ska arbeta antirasistiskt. Något som för mig är av högsta prioritet för Fi skåne – en av de regioner där flest röstar på främligsfientliga partier…

  1. Antirasismen genomsyrar alla våra frågor! Vi vill in i regionen bl.a. för att vara Sverigedemokraternas motpol! Men du har rätt, vi behöver ha en skrivelse om det så att all väljare förstår att vi ser detta som en överrubrik!

 7. Jag saknar förslag om förbättring av äldrevården. Som det är nu kommer gamla människor in så sent till äldre-/vårdboende att många avlider inom ett par månader. Principen att ha rätt att bo hemma har blivit ”tvångsvård” i hemmet. Vi är många som nu har galma föräldrar som har erfarenhet av detta och man änner sig helt maktlös.

 8. Hej Christina! Äldreomsorgen utanför sjukhuset är inte en regionalpolitisk fråga utan en kommunal. Jag sitter i socialnämnden i Simrishamn och vi två som sitter där, jag och Hanna Dahl som även är distriktsläkare, ser precis det du beskriver och vi försöker så gott vi kan i opposition ta upp detta. Jag vet inte var du bor men om du bor i en kommun där F! går till val så ta upp detta med dina lokala blivande politiker så de driver detta när de kommer in i parlamentet i din kommun!

  1. Då fick jag tagit upp det med precis rätt person, Margarethe. För jag bor i Simrishamns kommun! Min poäng är att F! behöver ha med äldrevården i valplattformen eftersom detta ämne särskilt berör kvinnor. Det är ju så att det oftast är kvinnor som ställer upp mest för de egna föräldrarna (även om det finns manliga syskon) Kvinnan ställer ofta upp även för den ev. mannens föräldrar.

   1. Håller helt med! I all kommuner där vi går till val kommer vi ha med skrivelser om detta. I mitt fall är det faktiskt min bror som engagerar sig mycket i min gamla mammas välmående, de bor på samma ort och trivs bra tillsammans. Jag bor 60 mil bort. Men det är helt sant som du säger, oftast är det döttrar, svärdöttrar och andra kvinnliga släktingar som slår knut på sig själva för att den äldre släktingen ska ha det bra. Engagera dig gärna i frågan i Simrishamn, vi behöver alla krafter! Med vänlig hälsning / Margarethe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: