Rosa glasögon – Låt dem sitta kvar efter valet också

I natt, den 7 september, sätter Feministiskt initiativ upp rosa glasögon på de andra partierna valaffischer med uppmaningen ”Låt dem sitta kvar efter valet också” för att visa på att deras löften om mänskliga rättigheter och jämställdhet förpliktigar.

Rosa glasögon– Vi lånar de andra partiernas valaffischer under ett dygn, för att uppmuntra dem att stå fast vid sina vallöften om jämställdhet även efter valet. Med Feministiskt initiativ i riksdagen kommer vi se till att vi går från ord till handling. Vi kommer vara en blåslampa i häcken på de andra partierna, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ lånar de andra partiernas valaffischer under ett dygn för att föra ett offentligt samtal. De rosa glasögonen är uppsatta med häftmassa, och kommer att plockas bort på kvällen måndagen den 8 september. Men vem som helst kan ta ner dem innan dess. Feministiskt initiativ lyfter de andra partiernas egen politik och löften om jämställdhet och har samlat citat av partiledarna på sin webbsida, för att visa på att deras vallöften förpliktigar.

– Den feministiska våren och våra framgångar i EU-valet har fått upp jämställdhetsfrågorna på dagordningen. De andra partierna som redan sitter i riksdagen lovar åtgärder. De rödgröna lovar en feministisk regering. Vi kommer se till att det blir så, när vi väl är på plats i riksdagen, säger Gudrun Schyman.

– Det är olika förutsättningar för oss jämfört med de andra partierna både när det gäller affischering och annat valkampanjsarbete. De har upp till 70 miljoner i sina valbudgetar, plus kontor och anställd personal. Vår valfond räcker inte till reklam och annonser. Allt arbete sker med ideella krafter, så vi behöver vara fiffiga för att skaffa oss utrymme, säger Gudrun Schyman.

Feministiskt initiativ har inte lånat Sverigedemokraterna valaffischer för att sätta upp rosa glasögon, av den enkla anledningen att de inte har några jämställdhetslöften att leva upp till. Deras rasistiska politik bidrar tvärtom till ökad diskriminering och kränker de mänskliga rättigheterna.

Här kan du läsa mer om Rosa glasögon – låt dem sitta kvar efter valet också.

Följ kampanjen http://www.taplats.nu och #taplats

´För mer information: ring Feministiskt initiativs pressjour på 070 – 610 01 91

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: