Hoppfullt FI inför söndagens val

Feministiskt initiativ, FI, ställer upp i valet i fem av Skånes 33 kommuner och även i valet till regionfullmäktige. I förra valet kom partiet in i kommunfullmäktige i Simrishamn, och i EU-valet i våras röstade drygt fem procent av skåningarna på FI.

– Vi tror att chanserna är väldigt goda. Vi räknar med att komma in på alla de ställen där vi ställer upp. Frågan handlar egentligen om hur många mandat vi kommer att få efter valet, och det är väldigt spännande att se hur mycket vi kommer att få chansen att påverka sedan. Men påverka, det kommer vi att göra, säger Björn Nilsved, som är styrelseordförande för FI Skåne.

Var ser ni att ni har störst chanser?

– Självklart i Malmö, för om man ser på resultatet från Europaparlamentsvalet i våras, så var det över nio procent här i Malmö, så det ser väldigt, väldigt ljust ut.

Även i Lund och i Simrishamn fick partiet höga siffror i EU-valet – över åtta procent – och det fanns valdistrikt som låg betydligt högre än så, bland annat runt Möllevångstorget i Malmö, där över 30 procent av de röstande i flera distrikt lade sin röst på FI.

– Det var 25 000 skåningar som röstade på FI i EU-valet, och det räcker gott och väl för mandat i regionen till exempel, säger Björn Nilsved.

Kommer ni att klara det som parti?

– Mer jobb är inget problem, när man har mer volontärer. Vi har 20 000 medlemmar, så att vi inte skulle hitta någon som vill göra jobbet är otänkbart. Det är klart att det finns människor som vill jobba.

Petra Haupt, Radio P4 Malmöhus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: