På inspirerande eftervalsturné

Valrörelsen och valresultatet blev ett genombrott för F! som kommunpolitiska kraft. Vi finns nu representerade i tretton kommuner. På några ställen är vi med och styr, i andra kommuner är vi ett oppositionsparti. Alla kommuner som har fått representation i fullmäktige har fått besök av oss, Gudrun Schyman och Julia Falkman, nu under hösten. Det är bara Gotland kvar och det blir av första veckan i december. Vi har mött fantastiska grupper och medlemmar. Kloka, ambitiösa, entusiastiska och fyllda av energi. Från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vi är djupt imponerade!

invalda-kommuner_webb_2-277x300
Om det är någon som tror att valrörelsen och valdagen var slutet på något så kan vi berätta att ni har fel. Valet var bara början! För väldigt väldigt många av våra drygt 22000 medlemmar fungerade valrörelsen som en slags ”kick-off”. Valkampanjen satte fart på lusten. Människor hittade varandra och ljuv aktivism uppstod. För många har beslutet att fortsätta jobba organiserat växt fram i och med valet. Det betyder att det börjar NU för väldigt många. Det finns runt 65-70 lokala grupper som nu ska etablera sig och organisera sig. Därför pågår nu en eftervalsturne med målet att alla ska bli kallade till ett möte innan nyår. De sista, Luleå och Sundsvall får besök i mellandagarna. Väldigt få medlemmar har erfarenhet av partipolitiskt arbete så vi som har erfarenheter måste dela med oss. Och igen – vilken kraft vi möter! Så – du som ännu inte tillhör någon lokalgrupp – se dig omkring. Det kanske finns en på nära håll. Eller starta en!

Gudrun Schyman och Julia Falkman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: