Vi behöver solidaritet, inte sänkta löner

Varken taggtråd eller tillfälliga uppehållstillstånd stoppar människor som flyr för sina liv. Hoppet hittar alltid nya vägar. Däremot vet vi att restriktioner resulterar i ett svårare liv för alla på flykt. Ovissheten om framtiden gnager stora hål i hjärtat.

Regeringen väljer en väg som kommer att resultera i en ökad polarisering i ett läge då vi mer än någonsin behöver manifestera solidaritet. Att överenskommelsen mellan partierna innehåller minskade möjligheter till anhöriginvandring, kombinationen TUT och RUT med sänkta löner i företag som saknar kollektivavtal är en katastrof! Arbetslinjen till städ -och skurbranschen är spikrakt moderat.

Vi står just nu inför kortsiktiga samhälleliga kostnader som i själva verket borde betraktas som långsiktiga investeringar i människors och samhällets utvecklingsförmåga. Långsiktiga investeringar som kan finansieras bland annat med lån. Regeringen borde förstå att det är en bättre lösning än att dra ner på inhemska välfärdsverksamheter eller på det internationella biståndet. Det är positivt att regeringen vill att både kommuner och civilsamhället ska få mer resurser, men pengarna måste ut NU!

Gudrun Schyman

12043021_10153406722414818_2951308419066497245_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: