ÖPPEN HAND, ÖPPET HJÄRTA, ÖPPNA GRÄNSER

2016

ÖPPEN HAND, ÖPPET HJÄRTA, ÖPPNA GRÄNSER – MED KÄRLEKEN SOM DRIVKRAFT
2015 har kommit till sitt slut och vi lämnar ett politiskt omvälvande år bakom oss. Majoriteten av Sveriges politiska partier hävdar att vi är i kris, att här är fullt. Vi stänger. Så grått, så smått, så rått. Men vad är vi så rädda för?

Det är dags att tänka om! Idag är årets sista dag och början på något nytt. Vi vill beskriva en annan utveckling för att på det sättet vara en del av en rörelse framåt. Bort från dagens utveckling som i hög grad bygger på ett förelegat patriarkat och destruktiva tankar som äventyrar människors liv, hela kulturer och klotets överlevnad. Föreställ dig istället en annan rörelse som vill nå förändring. Som påverkar och skapar. Som ser varje människas unika förmåga att vara artist och aktivist i den ständigt pågående pjäs som heter utveckling. En värld där den gemensamma omsorgen gör det möjligt för alla, oavsett vem du är, att leva ett självständigt liv.

En utopi? Säkert inte. Det som krävs är demokratiutveckling, en samhällsutveckling byggd på kunskap, forskning och fakta. När nationalismen går framåt måste vi våga höja våra blickar och beskriva ett samhälle som tar mänsklig utveckling, hållbarhet och säkerhet på allvar och som ständigt stärker respekten för mänskliga rättigheter. Med kärleken som drivkraft.

Vi står inför ett nytt år och nya möjligheter. Sverige skulle kunna ta täten i ett historiskt förändringsarbete. Tänk er rubriken ”Sverige först med stopp för all vapenexport. Presenterar plan för militär nedrustning!” Gärna redan under 2016!

Gott nytt år alla fantastiska feminister önskar Gudrun Schyman och hela Feministiskt initiativ.

Tack för ett år fyllt av engagemang och kärlek.

Vi gör det tillsammans! Läs feministbrev 124, fyllt av Schymans tankar inför framtiden, i sin helhet här: http://schyman.se/…/feministbrev-124-ett-ar-har-gatt-tanka…/

En kommentar på “ÖPPEN HAND, ÖPPET HJÄRTA, ÖPPNA GRÄNSER

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: