Sverige, Nato och säkerheten

Flera politiska partier kräver nu att Sverige ska gå med i Nato och vill att frågan utreds. Den sittande regeringen säger nej eftersom ett medlemskap inte ses som aktuellt. Under tiden drivs dock Sverige med de små stegenspolitik allt närmare denna militärallians – utan varken allmänhetens vetskap eller en egentlig diskussion. Våren 2016 kan ytterligare ett steg komma att tas när Riksdagen ska rösta om det s k värdlandsavtalet. Det är ett beslut med avsevärda säkerhetspolitiska konsekvenser men betraktas av ansvariga politiker som en rent teknisk fråga.

Feministiskt initiativ Österlen arrangerar ett öppet möte på Folkhemmet, Östra Hoby, söndag den 17 januari 15.00-17.00.
Stina Oscarsson, regissör, debattör och initiativtagare till den fristående Nato-utredningen, presenterar boken/utredningen Sverige Nato och Säkerheten. Boken har bidrag från Hans Blix, Rolf Ekéus, Sven Hirdman, Pierre Schori, Linda Åkerström och Lars Ingelstam.
Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: