Camilla Gottfries Hindersson, regionkandidat

Camilla

Jag heter Camilla Gottfries Hindersson och bor i Höör. Jag har varit politiskt aktiv i Socialdemokraterna fram till december 2015, då jag hoppad av mitt uppdrag i socialnämnden i Höörs kommun. Jag var länge trött på de patriarkala strukturerna i partiet så sommaren 2017 meddelade jag partiet att jag hoppar av även som medlem och gick samtidigt med i Feministiskt initiativ.

Jag är utbildad socionom med inriktning verksamhetsutveckling och har en magisterexamen i socialt arbete, utöver det har jag läst statsvetenskap, ledarskap, genusvetenskap, projektledning och juridik. Jag arbetar som samverkansstrateg på samordningsförbundet FINSAM MittSkåne.

Jag arbetar främst med etableringsuppdraget, inkludering och bred strategisk samverkan.

Mina politiskt viktigaste frågor är 6 timmars arbetsdag, lika lön och maktobalansen mellan könen i samhället. Jag vill även se en säker förlossningsvård i hela Sverige, att mäns våld mot kvinnor blir en prioriterad fråga som finansieras via skattesedeln och att vi har en kollektivtrafik som byggs ut och är avgiftsfri. Jag har jobbat i politiskt styrda organisationer i nästan hela mitt yrkesliv och suttit i nämnd och ser alltid till att vara en välinformerad politiker för att kunna ta bra beslut. Jag är noga med att var och en har sina roller för att undvika politikerstyre och tjänstemannastyre, då detta inte gynnar någon. För mig är allt politik och politik är otroligt roligt. Jag har mina rötter i Röda Korset där jag varit aktiv som akutsjukvårdare, gruppledare och styrelseledamot.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: