Kristina (Kicki) Myrberg, regionkandidat

Kicki Myrberg, regionkandidat

När jag var 13 år och blev kär i min första tjej var det enligt lag klassat som en sjukdom. Mycket har blivit bättre, men fortfarande diskrimineras och hotas jag och min familj.
När jag slutade som vårdbiträde 2009, efter 36 år i tjänst, hade den man jag delade tjänst med 2500 kronor mer än mig i lön per månad.
När jag började arbeta som journalist var alla mina chefer män.
När en man från multinationella företaget Shell knackade på sommaren 2009 och sa att de skulle borra efter naturgas (= läs fossilgas) där jag bor var jag häpen. Jag litade på att vi hade bra miljölagar, men tvingades inse att de bara var en papperstiger.

Ingen av dessa erfarenheter gör mig till en bättre politiker än någon annan. Men de visar på att vi fortfarande har långt kvar till jämlikhet och rättvisa.

Som liten flicka, större tjej, vuxen kvinna och åldring ska du kunna förvänta dig en trygg miljö att leva i, rättvisa villkor hemma och i arbete, och inte minst en anständig pension.
I min demokrati ska allas röster respekteras, oavsett om du kommer från Damaskus eller Eslöv, och oavsett vad du har för sexuella preferenser.
I min demokrati blir inte den rika rikare och den fattige fattigare.
I min demokrati har alla rätt till sex timmars arbetsdag.
I min demokrati har du rätt till god vård oavsett bakgrund.
Jag vill använda vår del av jorden så att våra barn kan fortsätta att leva här.
Demokratins kärna, rätten att ha dessa åsikter och att förändra oavsett bakgrund, ska vi föra in i maktens rum, bara då kan vi få en jämlik och rättvis värld.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: