Lunds kommun

VK22 cutFoto: Ingrid Forfang

1. Pernilla West, 22 år, studerar till socionom. Pernilla tycker det är viktigt att arbeta för kvinnors rätt till frihet i offentliga rum och brinner för att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Pernilla har varit mycket engagerad i F! Lund bland annat genom att ordna en studiecirkel om feministisk argumentation och arrangerat en feministisk vecka i Lund.
Facebook.

2. Anna Tomasson, 43 år, Lund. Hon är utbildad lärare och systemvetare och jobbar som IT konsult. Anna har följt Feministiskt Initiativ sedan 2006 och varit medlem sen 2013. Hon är talesperson för F! Lund, medlem i styrelsen och är samordnare för studiecirkeln kring debattartiklar för F! Lund. Annas hjärtefråga är antirasism och lika möjligheter åt alla. Anna vill se en bostadspolitik i Lunds kommun som motverkar segregation och skapandet av tillgängliga bostäder i alla områden. Anna vill också se en rättvis skola och fritidsverksamhet med personal som är utbildad inom mångfald och med en pedagogik som bygger på vetenskaplig forskning. Aktiva åtgärder mot diskriminering på arbetsmarknaden behövs för att fler ska kunna få trygghet och utvecklingsmöjligheter. Annas vision är att Lund blir ett föredöme i mångfald där alla får lika möjligheter att utveckla sin potential. För detta anser hon att det behövs antirasister och feminister i de beslutande organen.

3. Cherry Batrapo, 37 år, är uppvuxen i Sthlm men har sedan 1998 varit bosatt i Lund. Utöver sjuksköterskeutbildning och specialistutbildning har hon även studerat språk, Asiens historia, pedagogik och miljövetenskap. Yrkesmässigt känner hon sig hemma inom ortopedi och kvalitetsutveckling med inriktning på patientsäkerhet. Hennes politiska intresseområden är framför allt vård, utbildning och miljö.

4. Sara Häll, 25 år, kommer från Österbybruk, 5 mil norr om Uppsala, och flyttade till Lund för att studera. Hon är ledamot i F! Lund och valkampanjsamordnare för F! Skåne. Efter socionomexamen funderar hon på att fortsätta läsa en master. Hennes hjärtefråga är mäns våld mot kvinnor och unga flickors dåliga hälsa.

5. Marit Gubb Stigson, 23 år, studerar samhällsplanering. Marit har ett länge varit engagerad i miljöfrågor. Förutom miljöfrågor så brinner Marit för att utrota löneskillnaderna och införa sextimmars arbetsdag.

6. Amanda Mogensen, 40 år, Lund, arbetar som kommunikationsstrateg. Amanda var med och bildade Feministiskt initiativ och sitter med i partistyrelsen med särskilt ansvar för kommunikationen. Hon har lång politisk erfarenhet som kan komma till nytta i kommunfullmäktige. Är särskilt intresserad av frågor som rör kultur, näringsliv och infrastruktur.

7. Michael S. Petersen, 43 år, Lund, Fritidspedagog på halvtid. Michael har suttit med i valberedningen inför valet 2014 i Skåne och Malmö. Blev medlem i F! i oktober 2013. Vill driva frågor som mångfald och jämställdhet.

8. Saranna Lundén, 25 år, Lund, studerande inom humanekologi. Saranna vill sitta i kommunfullmäktige för att kunna påverka utvecklingen i en tydligt feministisk, miljövänlig och antirastistisk riktning. Alla människors och övriga varelsers lika värde ska värnas i varenda lag. Hon har varit aktiv medlem i F! sedan sommaren -13 och arrangerat olika aktiviteter, b.la. kör och studiecirkel.

9. Annika Åkerblom, 51 år, lektor på Malmö Högskola. Som lärare känner Annika att hon gör en politisk gärning varje dag. I kommunpolitiken brinner Annika för skolpolitiken men även jobbfrågan. Annika tycker att alla barn har rätt till en förskoleklass och politiken ska akta sig för detaljstyrning i skolan utan istället ge möjlighet till pedagogerna att göra sitt jobb.

10. Isadora Lundén, 22 år, studerar praktisk filosofi. Isadora tycker det är viktigt med individuell föräldraförsäkring, ökad välfärd och en ordentlig satsning på miljöanpassning. Hon är van vid att ifrågasätta samhällsstrukturer, något som hon har använt sig av i elevråd och tidigare engagemang.

11. Robert Jensen, 22 år, Lund, studerar till psykolog. Det är Roberts övertygelse att folk längtar efter en förändring, och vi måste visa att det är vi som kan ge denna. F! har idéerna både för att skapa jämställdhet och jämlikhet, men även för att bedriva en ansvarstagande politik mot naturen för att minska utsläppen. Robert är relativt ny som medlem i F!, men han är inte ny inom feminismen. Viktiga frågor för Robert att driva i valrörelsen är basinkomst, kroppslig integritet och samtyckeslagstiftning samt införandet av ett intersektionellt perspektiv inom den allmänna välfärden

12. Stefan Andersson, 60 år, fil dr i teologi. Blev medlem i F! under hösten 2013 tack vare sitt intresse för normer kring arbete. Stefans fokus i politiken är att på alla sätt arbeta för ett samhälle med visionen nolltillväxt samt förbättra och utveckla rättspraxis när det kommer till sexualbrottsfrågor.

13. Daniel Beckman, 28 år. Gymnasielärare som bott i Lund sedan hösten 2013. Blev helt nyligen aktiv i F! Lund under feministveckan men har en längre tid varit intresserad av feminism. Daniel är aktiv i Asylgruppen och har tidigare varit aktiv i Miljöpartiet. Daniels fokus inom politiken är utbildningsfrågor och arbetsförhållanden inom skola och omsorg. Han har även ett brinnande intresse för att arbeta med asylfrågor och miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: