Malmö kommun

VK16Foto: Ingrid Forfang

1. Linda Hiltman, 37 år, Konsult/rådgivare i mänskliga rättigheter. Driver eget företag. Linda har varit med i F! sedan 2009 och varit aktiv i styrelsen sedan 2010. Lindas fokus inom politiken är baserat i mänskliga rättigheter med fokus på kommuners ansvar att alltid ge människor lika möjligheter. Barn och ungas rätt till individuell utveckling, antirasism, tillgänglighet, normer om arbete, mäns våld mot kvinnor, miljöfrågor, konsumtionskritik och rätten till hälsa med ett globalt ansvar samt organisering för att genomföra en feministisk politik över partigränser.
Facebook.

2. Katerin Mendez, 39 år, Malmö, Kurator på Gymnasium i Malmö. Katerin vill lyfta frågan om kvinnliga företagare och arbeta för barn och ungdomars rättigheter. Andra viktiga frågor i Malmö är bostadspolitiken och ungdomsarbetslösheten. Hon har varit med i F! sedan februari 2013.
Facebook.

3. Lisa Rydje, 22 år, Malmö, studerar på en skrivarlinje. Till hösten ska hon läsa Statsvetenskap i Lund. Hon är aktiv med måndagsmöten i Malmö, F! bjuder in och studiecirklar. Håller precis på att göra en bok klar om feminismen, Det händer nu, som släpps mitt i april. Hon vill sitta i antingen hälso- och sjukvård eller skolutskottet.

4. Mina Hesar, 28 år, Malmö. Mina arrangerade i hösten 2013 en demonstration mot rasism och hatbrott i Malmö, som fick mycket uppmärksamhet. Hon jobbar med unga tjejer och med cyklar och hennes vallöften blir därmed cykelfrämjande åtgärder samt individomsorg med fokus på unga tjejers psykiska hälsa.

5. Ulf Rosvall, 73 år, Malmö, Pensionär som är aktiv revisor i F! Österlen. Ulf är medlem av skuggriksdagsgruppen i F! och har ansvar för skatt och finans frågor. Vill jobba med frågor som skatt och finans i kommunen, men naturligtvis också den sociala sektorn.

6. Mitra Seif, 56 år, Malmö, aktivitetssamordnare på Kvinnorättsförbundet i Malmö. Mitra’s viktigaste frågor i F! är: våld mot kvinnor, ett våldsfritt samhälle på ett jämnställt sätt där alla oavsett kön, sexualitet ,etnicitet och religion behandlas på samma sätt. Kämpa för att höja säkerheten för våldsutsatta barn och kvinnor och tillsammans med F! ge möjlighet till ett bättre och rättvisare liv för samhällets minst synliga medborgare, alltså de våldsutsatta kvinnorna. Samt jobba för internationell solidaritet för våldsutsatta kvinnor i hela världen, mot avrättningar och stening av kvinnor, för rättvisa samhällen i hela världen.

7. Adam Hjort, 28 år, pappaledig Industry manager (IT-branschen). Adam är utbildad Civilekonom med en bred arbets- och internationell livserfarenhet. Han driver för närvarande bloggen genuspappan.se, där han b.la. skriver om vikten av genusbegreppet och eftersträvar att förklara, eller nyansera det. Han har bakgrund och erfarenhet av miljöområdet och ser möjligheter att utveckla detta inom ramen för F!:s politik.

8. Sanne Petersson, 25 år, studerar genusvetenskap i Lund. Ägnar sig åt musik i olika former och har bland annat varit med och startat en feministisk kör i Lund. Hon skriver mycket och, förutom att blogga och Twittra, så har hon skrivit insändare till dagstidningar och skriver för närvarande en bok. En viktig fråga för henne är genuspedagogik i skolan.

9. Ing-Britt Melin, 58 år, fritidspedagog i kommunal regi. Har varit aktiv i F! sedan starten och varit medlem i F! Malmös styrelse. Ing-Britts fokus inom politiken är fördelningspolitiken och vikten av att ha ett normkritiskt perspektiv i all politik oavsett område, t.ex. barn och ungas rätt till kultur och meningsfull fritid, idrott och naturupplevelser oavsett ekonomisk och social situation, rätt till vård och omsorg oavsett ålder, ekonomi och kön. Hon kommer också vara aktiv i att arbeta för ett Malmö där bostadspolitiken inte innebär en ännu mer ökad segregation.

10. Emelie Bardon, 31 år . Danslärare som driver Sveriges första feministiska dansskola. Emelie har varit aktiv i F! sedan våren 2013 och är aktiv i skuggriksdagsgruppen för utbildning. Hennes fokus i politik är utbildningsfrågor i allmänhet och de konstnärliga kunskapsområdens plats i skolan i synnerhet, ett normkritiskt perspektiv inom all utbildning, flykting- och asylfrågor samt människors självklara rätt till lärande och att leva hälsosamt oavsett ekonomisk och social situation.

11. Sara Jeppson, 23 år, har arbetat som ledsagare och personlig assistent. Sara tycker det är viktigt att vi arbetar för att fortbilda alla instanser i rättsväsendet i genusvetenskap och normkritik. Hon är engagerad i F! Malmö och är en av tre tjejer som driver Måndagsmötena.

12. Nicole Nuñes Borgman, en 25 årig socionom som bor i Malmö. Hon har varit med i F! sedan oktober 2013. Nicole är informationsmejlare inom F! och deltager även på evenemang och möten. Just nu arbetar hon som projektassisten på Malmö Jämställdhetsbyrå med uppdrag att mobilisera, informera och inspirera det lokala civilsamhället inför Nordisk Forum. Nicoles huvud frågor skulle vara familj och skola.

13. Lina Högman, 32 år, försäkringsutredare på Försäkringskassan Lina är aktiv i styrelserna både för F! Malmö och för F! Skåne. Förskolan, arbete, välfärdsfrågor, migration och sjukvården och framför allt det politiska arbetet med att införa jämställdhet inom alla områden är Linas fokusområden i valrörelsen.

14. Melissa Tan, 18 år, Malmö. Studerar samhällsvetenskap på Gymnasiet Drottning Blankas. Har varit aktiv i F! i ca. ett år nu. Stod på stora scenen i augusti i Malmö och pratade inför en stor publik. Brinner för en framtid som politiker och vill driva frågor som, kultur, jämställdhet, integritet och ungdomsfrågor.

15. Jonna Böhler, 24 år, Malmö, studerande. Jonna ser politiken som en kanal där tankar kring, och känslor för, samhällsfrågor kan få utrymme. Hon har varit medlem i ett år och varit aktiv nästan lika länge, b.la. genom att arbeta med F! Bjuder in och delta i kommunpolitiska gruppen. Viktiga frågor för Jonna är migrationspolitik och ”sex timmars arbetsdag”.

16. Adam Wassrin, 32 år, Malmö. Högstadielärare i samhällskunskap och religion samt musiker och arrangör. Adam har varit aktiv i F! sedan 2009 och engagerade sig i valarbetet 2010. Den senaste tiden har Adam arbetat med att få ihop F!-skivan samt utveckla F! Malmös skolpolitik. Hans politiska fokus handlar om att skapa en skola och ett samhälle som genomsyras av ett intersektionellt perspektiv och med ökat fokus på normkritisk pedagogik i utbildningsväsendet samt i alla politiska beslut. Adam vill verka för att lärarutbildningen på Malmö Högskola skall samarbeta med grundskolor i Malmö och vill också öka mångfalden inom F! lokalt och regionalt.

17. Tomas Carlén, 40 år, Malmö, Brandingenjör/Lärare. Tomas vill driva frågor som skola/barnomsorg och jämlikhet. Tomas har nyligen kommit med i F! och är ledamot i styrelsen och aktivitetsansvarig.

18. Kajsa Axelsson, 30 år, Malmö, Sitter med i F! Skånes styrelse. Kajsa vill jobba med frågor som, mäns våld mot kvinnor och samhällets oförmåga att skydda de som är utsatta. Dessutom är hon intresserad av utbildningsfrågor, vården och att vi har en fungerande kollektivtrafik både ur miljösynpunkt, men också ur människosynpunkt. Avstånd ska inte vara i vägen för boende, arbete eller utbildning.

19. Annika Ericsson, 68 år, Malmö. Pensionär med drygt 25 års erfarenhet av arbete inom sjukvården. Varit med sedan starten våren 2005 i F!. Nu är Annika aktiv i gruppen som ordnar ”F! bjuder in” möten. Hon vill driva frågor som lika lön, arbetstidsförkortning samt mer resurser till sjukvård på alla nivåer. Inte minst till den psykiatriska vården samt trafikfrågor.

20. Björn Nilsved, 34 år, är styrelseordförande i F! Skåne och har sedan hen blev medlem 2006 bland annat suttit en mandatperiod som sekreterare i nationella valberedningen och arbetat med valsedelsdistributionen. Hen är den som hugger i där det behövs och önskar driva en bred feminism och de lokalpolitiska frågor som F! gemensamt enas om. I sitt eget företag utvecklar Björn Equaliteam, en webbtjänst som stödjer jämställd arbetsfördelning.

21. Valdemar Zetterberg, 30 år, Malmö, läkarstuderande . Valdemar vill jobba med frågor om vården och välfärden men också kommunpolitik och kultur har hans intresse. Har varit F! aktiv i 3 år.

22. Esmeralda Lunden, 20 år, utbildad livräddare, thaiboxare och student som arbetat som teamledare i Ung omsorg i Lund. Esmeralda har varit med i F! sedan hösten 2013 och varit aktiv som medlem i F! Lund. Esmeraldas fokus i politiken är hållbarhet samt samarbete och utbyte mellan äldre och unga i samhället. Att inte använda människor som resurser där de befinner sig är slöseri med kunskap.

23. Lina Olsson, 36 år, Forskare inom medicin. Lina har varit aktiv i F! sedan starten 2005 och bland annat suttit i styrelsen i F! Malmö. Hon var med och författade F!s nationella vårdpolitik samt suttit i F!s skuggriksdagsgrupp. Linas politiska fokus är att höja löner och förbättra arbetsförhållandena för personal inom vård och omsorg i Region Skåne. Hon vill också öka spridningen av kunskap och forskning om jämställd hälsa samt ge utökad tillgång till vård och behandling av de kvinnliga folksjukdomarna endometrios och vestibulit.

24. Ellen Magnusson, 30 år, designer på Malmö Stadsteater. Ellen ser event som utmärkt forum för att föra ut politiken. Att F! ständigt deltar i offentliga debatter och sammanhang och tar vår plats. Hon har varit med att dra igång måndagsträffarna i F! Malmö, vilket har fått ett stort gensvar hos medlemmarna. En viktig fråga att driva i valrörelsen är asylrätt – låt Malmö bli en föregångsstad.

25. Charlotte Strömberg Eliasson, 50 år, bildkonstnär. Kultur utan tillväxttanke, en feministisk och jämställd sjukvård utan skamkänslor, utökad kommunikation över hela Skåne. Detta är frågor som Charlotte vill driva i valrörelsen och möta upp personer som upplever att samhället är utestängande, i stället för att vara inkluderande.

26. Ahmad Yusuf Abonahleh, 36 år. Ahmad Yusuf Abonahleh, har mångårig och bred politisk erfarenhet som inte kan sammanfattas på några få rader. Men de senaste fem åren har han exempelvis varit engagerad i projekt som berör jämställdhet och kvinnors rättigheter och han har bl.a. examen i ”gender Equality” från Islands universitet. Han har över tio års erfarenhet utav att arbeta inom PR avdelningen för ett politiskt parti i sitt hemland och han har bl.a. varit vice ordförande i styrelsen för en social NGO i Palestina och Project manager för ungdomsinitiativet ”Youth for change”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: