Helsingborg

12096062_1026665957384127_5438652289553238225_n

Gudrun Schyman kommer till Helsingborg för att uppdatera oss på diskussionen om Nato-medlemskap och hur protesterna ser ut och hur vi ska jobba vidare med att få en debatt / opinionsstorm som ska förhindra att Sverige sluter ett värdlandsavtal med Nato?

OBS! Lokalen rymmer endast 60 personer så du behöver anmäla dig till helsingborg@feministisktinitiativ.se för att få en plats!! Först till kvarn 🙂

Dörrarna öppnas 18.30
Lokalerna är tillgängliga
Det kommer finnas fika till självkostnadspris

Hjärtligt välkomna och glöm inte anmäla dig, först till kvarn gäller!!

***

F! Helsingborg besöker kommunfullmäktige

11008426_926245420759515_7013886934025527283_n

Tillsammans tar vi plats på åhörarläktaren och lyssnar på när våra sittande politiker diskuterar aktuella frågor. En superspännande chans att få ta del av hur Helsingborgs stad styrs och också fundera kring hur vi hade velat agera i frågorna.

Vi möts upp utanför rådhusets port mot Drottninggatan och tar plats, du stannar så länge du vill!

Pssst sist fick vi finfin fika 😉

***

F! Helsingborg har bildat kommunförening! fihbg

Den löst sammansatta men också enormt drivna och engagerade grupp som drivit F!s frågor i vår stad ska omvandlas till kommunförening med allt vad det innebär. Vi ser framför oss hur vi genom detta blir bättre organiserade, får ett tydligare mandat och framförallt bildar en styrelse som kan representera kommunens medlemmar på ett bättre sätt.

Idag har kommunen drygt 150 medlemmar, dessa förtjänar en styrelse som fångar upp engagemang, driver den feministiska politiken och leder F! Helsingborg framåt. Efter årsmötet kommer den valda styrelsen på ett mer strukturerat sätt kunna göra just detta och också givetvis bevaka den kommunala politiken, leda aktivismen, backa folkbildande insatser och samordna våra medlemmars initiativ. Vi ser också framför oss hur det här blir startskottet för arbetet med att bli strategiska som kommer fortlöpa fram till nästa valår då vi står starka inför och har skapat förtroende nog för att få mandat att kliva in i Helsingborgs kommunfullmäktige. Vi är redo att färga Helsingborg rosa!

***

STORT TACK till alla er som bidragit i valrörelsen på olika sätt – oavsett om ni har delat ut foldrar, satt upp affischer, lämnat valsedlar i vallokalerna, haft diskussioner med era medmänniskor eller gillat våra sidor på sociala medier. Allt detta har tillsammans bidragit till att Feministiskt initiativ fick ett bra valresultat och tog plats i 13 kommuner! Till Helsingborgs kommunfullmäktige röstade 159 personer på oss utan att vi ställde upp – en fantastisk grund att stå på 2018. Stort tack och kärlek till alla er!

***

LÅT DEM SITTA KVAR EFTER VALET OCKSÅ
I ett dygn lät vi de andra partiernas företrädare bära rosa glasögon. Vi lånade deras valaffischer för att i ett offentlig samtal lyfta upp deras jämställdhetslöften. Vi vill se till att de håller vad de lovar, även efter valet. Därför behövs Feministsikt initiativ i riksdagen. Vi ser till att ord blir till handling, eftersom vi sätter jämställdhet och jämlikhet högst upp på dagordningen.

Ps. De rosa glasögonen var fastsatta med häftmassa och vi tog bort dem dagen efter.

F! Helsingborg

***

Helsingborg

Lördagen den 17/5 fick F! Helsingborg besök av bl.a. Soraya Post!

Dagen inleddes med att Helsingborg IIregionvalskandidaterna Linn Alenius och Johanna Ivarsson tillsammans med Soraya höll torgtal på Stortorget. Därefter talade Soraya Post på RFSL:s event på Röda Kvarn angående IDAHOT. Ett mycket givande samtal!

2 kommentarer på “Helsingborg

Add yours

  1. Hej!
    Mitt namn är Jaleh Kazemi. Jag vill gärna komma i kontakt med er och vill bli aktiv på fi Helsingborg.
    Har ni någon mötesplats iså fall vart och vilka tider?
    Vänligen
    jalaeh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: